- Tema
Esta mañá, o xurado do Sexto Concurso de Tapas de Lugo, organizado pola Concellería de Turismo, visitou os oito establecemetnos finalistas e tras a degustación das súas tapas, concedeu as seguintes distinción:
Premios de votación polo xurado:
1º premio de tapa creativa
Restaurante España
Chipirón recheo con alioli da súa tinta, caviar de tomate e crocante de perexil
2º premio de tapa creativa
Restaurante Paprica
Parrulo + foie + frambuesas ecolóxicas de Galicia
1º premio de tapa tradicional
Cafetería Xoldra
Peituga a mousse
2º premio de tapa tradicional
Taberna del España
Bonito con compota de tomate e cola de langostino
Premio especial maridaxe co viño DO Ribeira Sacra
Cervecería Lugo
Porco celta en canelón de Mencía
O xurado de expertos que elixiu ós castro gañadores desta edición estivo composto por: Nuria Sánchez Vázquez, Sub-directora do Centro Superior Hostalería de Galicia; Ignacio Ramos, Director Xeral de GH Hoteles; Quique Rodríguez, Coñeiro-Xefe de partida do Hotel Viila Magna (Madrid); Mario Gómez, Xefe de cociña y asesor gastronómico de La competencia (León); Iago Castrillón, Chef do Restaurante Acio (Santiago de Compostela), Pepe Veiro, membro do panel de cata do CRDO Ribeira Sacra.
Tamén se deron a coñecer os gañadores da votación popular, tras recontar os votos realizados por internet e os depositados nas urnas situadas en cada local:
Premios de voltación polo xurado:
Tapa creativa San Froilán
Resturante La Barra
Caprichos da terra
Tapa tradicional San Froilán
Mesón da Pelusiña
Segredo de Xubenca